Om oss


"Gi barna alt som er under himmelen, og det som er over i tillegg"


Hvorfor velge oss

1

Naturbarnehage

2

Kristen Barnehage

3

BKG og Langeskogen

Vårt mål er at barna skal kunne føle seg vel med seg selv, og andre. Vårt fokus ligger i nestekjærlighet og at barna skal lære seg sosial kompetanse. Når vi faller ned så hjelper vi hverandre opp igjen. 


Kristen barnehage
Naturbasen barnehage har utvidet kristen formålsparagraf. Med dette holder vi fokus på kristne og humanistiske verdier og tradisjoner.

Vi ønsker at barna skal få kunnskap om den kristne tro, Bibelen og det som er fortalt der. De skal lære om Jesus, de kristne høytidene og hvordan folk levde på - og før Jesu tid.
Naturbarnehage
Vi er en naturbarnehage som har vårt hovedfokus med alt som skjer ute i naturen. Vi er lokalisert i samme bygg som Bergen Kristne Grunnskole, rett ved Langeskogen, hvor vi har flere områder vi besøker hver dag.

Alle barna skal være ute i løpet av dagen. Vi kler oss etter været og tar med oss aktivitetene dit vi går. De store barna er ute i minimum fire timer daglig, mens de minste har mer variert utetid. Barna lærer å mestre naturen, været og seg selv.
Bergen Kristne Grunnskole
Vi er så heldige som får lov å dele bygg sammen med mange bedrifter, men en av våre største fordeler er at vi deler bygg med Bergen Kristne Grunnskole. 

Vi opplever dette som et fortrinn ettersom at mange av barna som velger å gå hos oss, går videre til BKG etter de er ferdig som førskolebarn hos oss.  Vi har også flere barn som går videre til Bønes og Fjellsdalen skole. 


Lokasjon

Uteområdet
Barnehagen har en lekeplass som egner seg for små barn. I tillegg har vi rett ved siden av lekeplassen en hel skog tilgjengelig som blir hyppig brukt til lek og aktiviteter. 

Vi har også et lekeområde ute i skogsholtet. Her får barna muligheten til å oppleve skogen på en helt unik måte. Med aktiviteter som blant annet vedhogging, balansering og klatring, får barna være aktive og kreative i naturen. 

Langeskogen
Barnehagen befinner seg i naturflotte omgivelser med bare 5 min gåavstand til langeskogen. Her befinner vi oss ukentlig på tur og får ved mange anledninger nyte av hva skogen har å by på. 

Her får barna muligheten til å klatre, utforske, leke, lære og utvikle gode vennskap. Barna får også en fantastisk mulighet for å lære mer om hvorfor det er viktig å bevare naturen og dra nytte av det som finnes. 


Basen

I skogen rett ovenfor Casperkollen har vi laget vår egen base. Her kommer vi litt avsides og har et stort området som barna kan utforske og leke på. 

Her får barna blant annet mulighet til å lære om båltenning, vedhogging, klatring og mye mer moro.